Prin eforturile unui hacker foarte activ în comunitatea XDA Developer, utilizatorii de telefoane Lumia cu sistem Windows Phone vor putea de acum să-şi personalizeze versiunea de OS instalată la fel ca utilizatorii de Android.
Astfel, cu Windows Phone Internals 1.0 poţi debloca bootloader-ul implicit de pe telefoanele Lumia şi aplica procedeul de Root, obţinând acces la măruntaiele sistemului de operare şi chiar posibilitatea de a instala ROM-uri Windows Phone neoficiale, modificând sau extinzând funcţionalitatea de bază a dispozitivului.
Potrivit dezvoltatorului cunoscut după pseudonimul Heathcliff, software-ul suportă deja ˝majoritatea versiunilor de Windows Phone 8.1 şi Windows 10 Mobile„.
Desigur, ca şi în cazul procedeului similar folosit pentru modificarea dispozitivelor cu Android, intervenţiile aduse de utilizatori pot duce la pierderea garanţiei asigurate de producător, în eventualitatea în care modificările făcute duc la defectarea dispozitivului.
Pentru moment, utilitatea kit-ului Windows Phone Internals este limitată, neexistând încă ROM-uri Windows Phone personalizate disponibile pentru instalare. Însă lucrurile se vor schimba cu siguranţă după ce membrii comunităţii XDA vor apuca să experimenteze cu noul software.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here